Kako bi osigurala razmjenu najboljih iskustava, znanja i postignuća sa zemljama šire regije, ali i Europe i svijeta, Agencija je postala članica EFDI-a, Europskog foruma osiguravatelja depozita i IADI-a, Međunarodnog udruženja osiguravatelja depozita. Naime, zbog izravne ili neizravne povezanosti financijskih sustava svih zemalja svijeta, poremećaji nastali u jednoj mogu imati značajan utjecaj u drugoj zemlji. Stoga načini na koje pojedina zemlja rješava probleme mogu biti od značajne pomoći drugoj zemlji. Upravo kako bi ostala u toku i bila spremna na izazove, Agencija aktivno sudjeluje u međunarodnim organizacijama i povezana je s predstavnicima institucija drugih zemalja koje imaju sličnu ili istu ulogu.

Hrvatska agencija za osiguranje depozita članica je Europskog foruma osiguravatelja depozita (European Forum of Deposit Insurers - EFDI). EFDI je organizacija koju čine institucije koje provode osiguranje depozita u europskim zemljama. Cilj osnivanja udruge je jačanje suradnje i razmjena pozitivnih iskustava na području osiguranja depozita u kreditnim institucijama. EFDI trenutno broji 66 institucija iz cijele Europe i šire.

Upravljački odbor broji 8 članova iz; Austrije, Španjolske, Njemačke, Litve, Norveške, Ukrajine i Italije.

Direktorica Agencije Marija Hrebac izabrana je 2015. godine u Upravni odbor EFDI organizacije od strane svih članica, a 2020. godine je (re)izabrana i izabrana za novu dopredsjednicu Udruge u trogodišnjem razdoblju do 2023. godine.

Agencija je također članica Međunarodnog udruženja osiguravatelja depozita (International Association of Deposit Insurers – IADI). IADI pridonosi stabilnosti financijskog sustava promicanjem međunarodne suradnje te poticanjem kontakata među osiguravateljima depozita diljem svijeta. Članovi IADI-a provode istraživanja i pripremaju vodiče u korist zemalja koje žele uspostaviti ili poboljšati osiguranje depozita. Članovi razmjenjuju svoja znanja i stručnost kroz sudjelovanja na međunarodnim konferencijama i forumima.