Svi depoziti u Sberbank d.d. u Republici Hrvatskoj su sigurni

Trenutna situacija u Ukrajini izazvala je zabrinutost na svim područjima života, a jednako tako i na području osiguranja depozita, posebice vezano uz ruske banke koje posluju na području Republike Hrvatske, konkretno Sberbank d.d.

Slijedom navedenog s punom odgovornošću možemo potvrditi da su sve kreditne institucije koje posluju u Republici Hrvatskoj, dakle banke, stambene štedionice i štedne banke, uključivo i Sberbank d.d. Zagreb, članice našeg Sustava osiguranja depozita.

Sukladno navedenom, iznos osiguranja do uključivo 100.000,00 eura (u kunskoj protuvrijednosti po srednjem tečaju HNB-a na dan eventualne „propasti“ banke) obračunava se za svakog pojedinog deponenta, u svakoj pojedinoj banci, neovisno o broju računa koje pojedini deponent ima u određenoj banci, za sve fizičke ili pravne osobe koje su obuhvaćene Zakonom o osiguranju depozita.

Popis svih članice Sustava osiguranja depozita, kao i više informacija o osiguranju depozita nalazi se na linku https://www.haod.hr/clanice.

Razumijevajući u potpunosti situaciju, u slučaju dodatnih pitanja vezano uz osiguranje depozita, stojimo na raspolaganju na broju telefona: +385(1)4813222, a sve ćemo novosti vezane uz naše poslovanje redovno objavljivati i na našim web stranicama www.haod.hr te LinkedIn profilu Hrvatske agencije za osiguranje depozita - https://www.linkedin.com/company/deposit-insurance-and-bank-resolution-agency/

Broj upita deponenata ovih dana očekivano je pojačan pa ljubazno molimo za razumijevanje i strpljenje, spremno ćemo odgovoriti na sva pitanja i eventualne nedoumice.